- 1 duży brokuł
- 150g szpinaku
- pół selera
- 1l wody
- kostka bulionowa
- 1 por
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, bazylia
- 2 łyżki sera feta
- 2 łyżki śmietany
- łyżka masła
Masło wrzucić na dno garnka i rozpuścić. Zeszklić na nim posiekany por i czosnek. Wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową. Dodać podzielonego na małe różyczki brokuła, pokrojonego selera oraz porwane liście szpinaku. Gotować do miękkości warzyw. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią do smaku. Wyjąć kilka różyczek brokuła z zupy i wkruszyć fetę oraz dodać śmietanę. Zmiksować zupę i wrzucić do niej odłożone kawałki brokuła.
2 komentarze:
już wizę, co będę jeść przez najbliższy tydzień ;-)
mi tez sie podoba ten przepis. Uwielbiam brokuly!
Prześlij komentarz