- 210g mąki pszennej
- 180g płatków owsianych (lub pół na pół z płatkami żytnimi)
- 120g cukru trzcinowego
- łyżka cukru waniliowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 160g pokrojonego masła
- 80g posiekanych orzechów włoskich
- łyżka mleka
- 400g mieszanki owoców: borówki, poziomki, truskawki, maliny
- łyżka mąki
- łyżka roztopionego masła
Owoce umyć. Truskawki i poziomki wyszypułkować. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać owoce z łyżką mąki i masła. Wyłożyć na podpieczony spód. Odłożoną częścią ciasta obsypać wierzch krajanki - jak na zwykłą kruszonkę.
Wstawić ciasto ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec z termoobiegiem przez 30minut.
1 komentarz:
looks really delicious!
Prześlij komentarz