9/01/2010

Sałatka siłacza

  • mała pierś z kurczaka
  • 300-400g soczewicy zielonej
  • 1 duże awokado
  • 2 jajka
  • garść ziaren słonecznika
  • sok z połówki cytryny
  • 1-2 łyżki oliwy
  • bazylia
  • sól, pieprz
Kurczaka umyć i pokroić na małe kawałki. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować 2 minuty, odcedzić. Ugotować soczewicę zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Ugotować jajka na twardo i pokroić w drobną kostkę. Awokado obrać i również pokroić w kosteczkę. Wymieszać kurczaka, soczewicę, jajko i awokado. Polać sokiem z cytryny i oliwą. Wsypać słonecznika i przyprawić bazylią, solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać.

Przepis pochodzi z Galerii potraw.

Brak komentarzy: