- mała pierś z kurczaka
- 300-400g soczewicy zielonej
- 1 duże awokado
- 2 jajka
- garść ziaren słonecznika
- sok z połówki cytryny
- 1-2 łyżki oliwy
- bazylia
- sól, pieprz
Kurczaka umyć i pokroić na małe kawałki. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować 2 minuty, odcedzić. Ugotować soczewicę zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Ugotować jajka na twardo i pokroić w drobną kostkę. Awokado obrać i również pokroić w kosteczkę. Wymieszać kurczaka, soczewicę, jajko i awokado. Polać sokiem z cytryny i oliwą. Wsypać słonecznika i przyprawić bazylią, solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać.
Przepis pochodzi z
Galerii potraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz