- 200g mąki
- 60g miękkiego masła
- 20g świeżych drożdży rozpuszczonych w 5 łyżkach ciepłej wody
- 1 jajko
- sól
nadzienie:
- 300g kurek
- 1 mała cebulka
- 2 duże jajka
- 250ml śmietany 18%
- tymianek
- sól, pieprz
- olej
Jajka roztrzepać i wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Wyjąć z lodówki spód do tarty i podpiec 3 minuty w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Następnie ułożyć na nim kurki i zalać masą śmietanowo-jajeczną. Posypać tymiankiem. Można dodatkowo zatrzeć na wierch tarty trochę sera żółtego. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut z termoobiegiem.
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz