- 2 jajka
- 1/3 szklanki cukru
- 50ml soku z cytryny
- 100ml maślanki lub jogurtu
- 100ml gęstej śmietany
- 8 łyżek oleju
- 3-4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/4 szklanki jagód
Jajka ubić z cukrem. Zmiksować z sokiem cytrynowym, maślanką, śmietaną, olejem oraz miodem. Dodać skórkę cytrynową. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia i przy pomocy łyżki połączyć składniki. Wrzucić jagody, wmieszać je w ciasto.
Masą wypełnić foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 20-22 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz