7/07/2010

Komosa ryżowa z brokułem i fetą

  • 200g komosy ryżowej (quinoa)
  • 2 mniejsze brokuły
  • 200g sera feta
  • garść pestek dyni (lub słonecznika)
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki chilli w proszku
  • 2 łyżki musztardy 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub kefiru)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju)
Komosę ryżową ugotować w dwóch szklankach osolonej wody.
Brokuły umyć, podzielić na pojedyncze różyczki i ugotować.
W miseczce wymieszać chilli, musztardę, jogurt, sok z cytryny oraz oliwę. Powstały sos wymieszać z komosą ryżową. Dorzucić pokrojoną w kostkę fetę, pestki dyni oraz ugotowane brokuły. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Brak komentarzy: