- 200g soi
- 1 duża marchewka
- 2 ziemniaki
- 2 jajka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki majeranku
- po pół łyżeczki: zmielonego kminku, kolendry, gałki muszkatołowej i pieprzu cayenne
- sól i pieprz
Soję namoczyć przez noc, następnie ugotować. Marchewkę i ziemniaki również ugotować. Cebulkę i czosnek posiekać i podsmażyć. Warzywa zmielić, wymieszać z jajkami, sosem sojowym i przyprawami. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy (28x8cm). Piec przez 1,5 godziny w 170 stopniach.
Pasztet można również przygotować z dodatkiem pieczarek, papryki lub suszonych pomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz