12/30/2009

Makaron z bakłażanem i pomidorami

  • 2 średnie bakłażany (ok.750g) lub bakłażan i cukinia
  • 2 pomidory
  • pół papryki
  • pół cebuli
  • 3 łyżki oliwy
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • garść rodzynek
  • garść orzeszków pinii
  • tymianek, chilli, sól
  • 400g makaronu
Bakłażany, cukinię, pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę poszatkować i zeszklić na oliwie. Wrzucić bakłażany (i cukinię), smażyć ok. 5min. Dorzucić paprykę, pomidory, rodzynki oraz orzeszki pinii. Przyprawić tymiankiem, chilli i solą. Wlać bulion, wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 7min.
Ugotować makaron w osolonej wodzie, wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić, podawać z warzywami.

Brak komentarzy: