- 1 szklanka pokruszonych ciasteczek digestive
- 1/2 szklanki orzechowej granoli (większe grudki należy dobrze rozdrobnić)
- 1/3 szklanki roztopionego masła
- 1/4 szklanki mleka
masa orzechowa:
- 1 i 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 szklanki miodu
- 1 jajko
- 1/3 szklanki roztopionego masła
masa serowa:
- 500g sera białego, trzykrotnie mielonego
- 200g serka waniliowego
- 3 jajka
- 100g cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki zmielonych orzechów
Piec w temp. 170stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozwolić, by sernik ostygł. Następnie wstawić ciasto na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz