/12-14 sztuk/
- 200g mąki (użyłam 100g mąki zwykłej i 100g mąki razowej)
- łyżeczka sody
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 120g cukru (użyłam 75g fruktozy)
- szczypta soli
- 200ml maślanki
- roztrzepane jajko
- 70ml oleju
- 200g musli Crunchy (np. firmy Sante z sezamem) lub Granoli (np. firmy Sante orzechowa)
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej - jajko połączyć z maślanką i olejem. Płynne składniki wlać do sypkich i wymieszać niezbyt dokładnie (tylko do połączenia się składników). Następnie dodać Crunchy, wymieszać. Nałożyć do foremek wyłożonych papilotkami, a w przypadku ich braku - posmarować foremki masłem i oprószyć mąką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz