- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżka startej czekolady
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Formę o wymiarach 22x26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać do niej ciasto i piec 25 minut w temperaturze 165 stopni.
masa mleczna:
- pół szklanki mleka
- 1 i 3/4 szklanki pełnego mleka w proszku
- 1/2 szklanki cukru
- 200g masła
Biszkopt po ostudzeniu przekroić na dwa placki i przełożyć masą.
polewa czekoladowa:
- 75g gorzkiej czekolady
- 50g masła
Wstawić do lodówki.
1 komentarz:
ta mleczna masa brzmi bardzo bardzo zachęcająco :-)
Prześlij komentarz