- 150g ryżu
- 400g ciecierzycy
- 200g zielonego groszku (świeży lub mrożony)
- 150g fety
- garść nasion słonecznika
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka kurkumy
- łyżeczka zmielonych nasion kozieradki
- pieprz i sól do smaku
Ciecierzycę moczyć przez noc w wodzie. Następnie ugotować do miękkości.
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem sosu sojowego.
Zielony groszek ugotować w osolonej wodzie.
Cieciorkę, ryż i groszek wymieszać i przyprawić kurkumą, kozieradką oraz pieprzem i solą. Posypać pokruszoną fetą i nasionami słonecznika.
2 komentarze:
ja bym już więcej nic nie chciała :-)
pyszny obiad
nic więcej nie potrzeba:) pyszna sałatka, uwielbiam wszystkie składniki:))
Prześlij komentarz