1/30/2010

Batoniki orzechowe

  • 200g orzechów ziemnych
  • 200ml miodu
  • 50g cukru
  • 2 łyżki masła (do masy)
  • 100g sezamu
  • 50g wiórków kokosowych
  • 100g płatków kukurydzianych
  • 100g czekolady
  • 2 łyżki masła (na polewę)
(zdjęcie komórkowe -.-')

Orzechy zmielić, ale nie do końca, pozostawiając większe kawałki. Miód rozpuścić w garnuszku z cukrem i masłem. Wrzucić orzechy, sezam i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Płatki kukurydziane pokruszyć na drobniejsze kawałki i połączyć z masą orzechową. Przełożyć do keksówki 9x36cm.
W garnuszku z grubym dnem rozpuścić czekoladę z masłem. Pokryć polewą masę orzechową, odstawić do stężenia.

1 komentarz:

myniolinka pisze...

uwielbiam takie batoniki :)